Frontaal: Beer for Thought!

In onze achtergrondartikelen lichten we regelmatig een brouwerij uit. We hebben jullie eerder al eens meegenomen naar BrewDog OverWorks, en vandaag laten we jullie kennis maken met de jonge Bredase brouwerij Frontaal. Deze brouwerij werd in 2015 opgericht en timmert de laatste jaren hard aan de weg in de Nederlandse én Europese craftbier scene.

Na een jarenlange zoektocht naar smaken en aroma’s in bestaande bieren is men in 2015 begonnen met brouwen. Frontaal wil je aan het denken zetten met haar bieren, hun slogan Beer for Thought komt dan zeker ook niet uit de lucht vallen! Frontaal staat voor innovativiteit, creativiteit, balans en transparantie.

Zelf zegt Frontaal het volgende over hun slogan: “we brouwen ons bier volgens de slogan “Beer for Thought”. Hiermee doelen we op het creëren van smaken, kleuren en geuren in het bier, wat de drinker aanzet tot denken waar dit door ontstaan is. Naast dat er op zoek gegaan wordt naar de uitwerking van de ingrediënten zou men ook kunnen denken bij welk gerecht het bier lekker bij is of bij welk moment het goed past.”

De bieren van Frontaal

Belangrijker voor jullie; hoe smaakt het? Nou, daar kunnen we wel antwoord op geven! Frontaal scoort de laatste tijd de ene na de andere hoge score op Untappd! Hun recente bieren als Frontaal Rhodesian BA 2020 vol. 1 (een Japanese Whiskey BA Barley Wine van 11.3%), Frontaal Stratification (een collab met Frost Beer Works Co.) en de spiksplinternieuwe Hazy Boy!

Stratification is erg bijzonder en de moeite waard eens te proberen. In deze New England IPA van Frontaal zit Mosaic, HBC692 en Azacca. De brouwers van Frontaal brouwden dit samen met Frost Beer Works Company uit de USA en in korte tijd is dit één van de meest gewilde bieren van Nederlandse bodem geworden.

Ook benieuwd? We hebben speciaal voor jullie een verrassingspakket met Frontaal bieren samengesteld! Voor €19,95 maak je kennis met zes verschillende bieren van de brouwerij. Ze zitten in blik, in ons artikel over blik kun je lezen waarom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *