Moersleutel Craft Brewery: brothers & beer engineers

Enige tijd geleden hebben we al eens aandacht geschonken aan Moersleutel, een brouwerij welke wordt gerund door vier broers uit Alkmaar. Met de introductie van de nieuwe huisstijl is het een mooie gelegenheid de brouwerij en de bieren nog eens onder de aandacht te brengen.

De vier broers zijn Pim, Tom, Rob en Max, die al in 2016 Moersleutel Craft Brewery oprichtten. Hun vader en zijn vriend hadden destijds een eigen kleine brouwerij en de broers brouwden daarop al eigen creaties wanneer de tanks beschikbaar waren.

Moersleutel staat alom bekend om haar mooie stouts, maar tegenwoordig worden er ook vele New England IPA’s en Sours afgevuld op de blikken van Moersleutel. Tot op de dag van vandaag houden ze vast aan deze waarde: ze maken alleen bieren die ze lekker vinden – hoog in kwaliteit en waanzinnig van smaak. Door dit te doen hebben ze een grote en ondersteunende gemeenschap kunnen opbouwen en met de hulp van crowdfunding is de brouwerij enorm uitgebreid.

Maar waarom beer engineers? De broers hebben allemaal een technische achtergrond en deze gebruiken ze in hun voordeel. Met hun bedrijf Zomerdijk Engineering ontwerpen en bouwen ze machines om kleine brouwerijen te helpen hun productie op te schalen, inclusief die van Moersleutel zelf/

De bieren van Moersleutel

Moersleutel staat bekend om haar stouts, maar we kijken eerst even naar enkele andere stijlen! Wat te denken van Crank the Juice, een New England IPA met 6% alcohol. Can Brûlée is een barleywine met 9% alcohol en heeft tonen van vanille.

Moersleutel Macaroon Machine is een pastry stout met kokos en bevat 10% alcohol, terwijl Motorolie (of Motor Oil) de alom bekende Russian Imperial Stout van de brouwerij is met 12% alcohol. Motorolie mag met recht inmiddels een Nederlandse craftbier klassieker worden genoemd welke je eens geprobeerd moet hebben!

Naast deze core range bieren is er een mooie diversiteit aan tijdelijke bieren, zoals de New England IPA’s uit de ‘Could you pass me‘ serie of de pastry sour Moersleutel Vanilla & Passionfruit Cheesecake!

Bekijk alle bieren van Moersleutel via deze link.

Tip: Beer Geeks (Television)!

Een mooie volgtip op YouTube is het kanaal van Beer Geeks Television Live. Éen keer per maand gaat Beer Geeks op pad om een brouwerij of bier-gerelateerde zaak te bezoeken en krijgen dan een rondleiding en aansluitend een bierproeverij.

Dit alles streamen ze live op de Facebook-pagina, zodat het publiek live mee kan kijken, mee kan doen met de rondleiding en de proeverij en zijn of haar vragen direct kan stellen en een antwoord terug kan krijgen.

Men bezocht onlangs Moersleutel Craft Brewery en dat willen we je niet onthouden, enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *