Amundsen Brewery: ambachtelijk bier uit Oslo (Noorwegen)

In onze tocht langs brouwerijen uit de hele wereld besteden we dit keer aandacht aan Amundsen Bryggeri (Oslo, Noorwegen). Deze Scandinavische vrienden hebben we al geruime tijd in ons assortiment.

Deze vikingen hebben zich inmiddels bewezen in hun ambacht, ze brouwen mooie craft bieren welke inmiddels in heel Europa goed worden ontvangen. Het motto van Amundsen is ‘Created by Craftsmen‘ en dat is hoe ze graag worden gezien; als moderne ambachtslieden die zich bezighouden met het maken van de mooiste bieren.

Bij Amundsen geloven ze niet alleen in, maar streven ze er ook naar om te innoveren, creatief te zijn en bieren van wereldklasse te maken van alleen de beste ingrediënten welke in handen kunnen krijgen. Het internationale team heeft inmiddels tientallen jaren ervaring. Als grootste brouwerij van Oslo en één van de snelst groeiende brouwerijen van Noorwegen breiden ze gestaag uit en in 2016 werd een nieuwe brouwerij met een capaciteit van 42 hectoliter geopend. Hier hoopt men nog vele jaren te blijven en te groeien.

Kwaliteit, consistentie, innovatie en passie is wat Amundsen van dag tot dag drijft.

Sprekende blikjes

Amundsen vult af in blik; zoals bijna alle moderne craft bier brouwerijen. Hun flink gedecoreerde blikjes vallen direct op en spreken voor zich: ze zijn avontuurlijk, net als de inhoud.

Passie voor IPA, sour en stout

Amundsen heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen als brouwer van veel mooie bieren en de kracht ligt met name in de stijlen IPA, New England IPA, Fruited Sour en Stout. Bijzonder is ook the Dessert in a Can serie, een serie avontuurlijke stouts welke exact zijn wat de naam beloofd: nagerechten uit blik! Als klap op de vuurpijl bestaat er ook een Barel Aged lijn van Dessert in a Can!

Wanneer je kennis wilt maken met de enorm in opkomst zijnde stijl fruited sour is In CaFruits een prachtige instapper! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *