De lekkerste zomerbieren tijdens een hittegolf

Volgende week verwachten we tropische temperaturen in Nederland. Uiteraard let je goed op met alcohol tijdens een hittegolf, maar een lekker verfrissend biertje is meer dan welkom als verkoeling! Wij zetten de lekkerste zomerbieren uit ons assortiment op een rijtje. Verfrissend, laag in alcohol (meestal dan…) en vooral erg lekker: dat is wat we zoeken!

Zomerbieren

Om maar met de deur in huis te vallen: komende week kun je ff lekker met je bek in het zonnetje zitten! En exact, Uiltje uit Haarlem heeft al jaren een gelijknamig bier. Deze frisse, lichte session Pale Ale met 3,6 % alcohol is in enkele jaren uitgegroeid tot een hit in zomers Nederland. Een beetje hop – niet teveel – en weinig alcohol maken het een frisse dorstlesser.

VandeStreek heeft ook een lekker fris zomerbier: hun Zonnesteek doet het al jaren goed! Een fris bier, perfect om mee af te koelen. 6% alcohol, dus best te doen. Zoek je iets fruitigers? Walhalla Citra Summer IPA 2020 van de Amsterdamse brouwerij Walhalla is heerlijk verfrissend met tonen van citrus en mango. Mango? Wacht, meer mango! Ook van Walhalla is Nabu. Waan je op een tropisch strand op je balkon of in je achtertuin met deze superfruitige IPA met een royale portie Mango en Citra en El Dorado hops. Oranje van kleur, troebel op het oog met een subtiel bittere afdronk.

Behalve de Nederlandse zijn ze in Amerika ook best gekend in het brouwen van een fris zomerbier. Barrelhouse Sunny Daze doet je denken aan Californië met haar zonnige dagen. Citrusachtig en fris!

En dan, wordt het later op de avond en zoek je nog een afsluiter. Ook daar hebben we iets leuks voor je! Founders Más Agave Grapefruit is een mooi bier van 9,7% van de illustere Founders brouwerij uit de Verenigde Staten. Geïnspireerd op een cocktail hebben ze hun gose met agave en zeezout laten rijpen op tequilavaten en er een hoop verse grapefruit aan toegevoegd. Dit is echt een hemels bier geworden!

Liever een donkere afsluiter? Jopen Onheilsprofeet BA Bunnahabain & Bowmore Whisky is een Russian Imperial Stout welke is gerijpt op twee verschillende soorten Islay whisky. Islay staat bekend als dé regio voor de rokerige turfstijl whisky. De Bunnahabhain is een soepele, zoetige whisky met een lichte turfsmaak. De Bowmore whisky heeft wel degelijk een volle turfsmaak. Samen zorgen ze ervoor dat dit bier mooi in balans is.

Barbecuetips?

Ga je nog barbecuen? Check ook even onze barbecuetips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *