Here comes the sun: de lentebieren zijn er weer!

Ze zijn er weer: lentebieren! Vroeger werden ze steevast lentebok of meibock genoemd, namen die steeds meer naar de achtergrond gaan. Lentebieren kenmerken zich wel vaak nog met aspecten welke je ook bij een bock ziet: relatief licht bier met een hoog stamwortgehalte, dat doordrinkbaar is en zowel onder- als bovengistend kan zijn. Een opvallend verschil met de herfstbok is de kleur: lentebok is meestal blond van kleur. In de smaak is meer ruimte voor fruitige ondertonen en hop.

Ook dit jaar hebben we weer wat mooie lentebieren voor jullie geselecteerd. Paasij van Brouwerij ‘t IJ is een licht amberkleurig bier dat zacht en licht kruidig van smaak is. De aroma’s vormen een mooie balans tussen fruit, koriander, gist en hop. Een prettige combinatie waarbij het bittertje extra mooi naar voren komt door de licht geroosterde mout. De afdronk is licht tintelend, met een langdurige frisse nasmaak. Een IJ om elk voorjaar weer gretig naar op zoek te gaan.

Maximus Violante is een aromatisch lentebier dat door het gebruik van roze peperkorrels en Belgische Orval gist een verfijnde, lichtkruidige smaak heeft met een duidelijke hint van limoenschil.

Een fris en goed doordrinkbaar bier dat kleur geeft aan de lente, maar goed het hele jaar gedronken kan worden.
De zwaluw staat symbool voor de beginnende lente en geluk.

Jopen Spring in the Hop is zacht bitter met smaken die doen denken aan ananas, passievrucht, mango en grapefruit. Een lichtbittere droge afdronk met een tropische nasmaak. Fris en fruitig, op en top lente!

Yes, voorjaar! De temperaturen schieten lekker omhoog, het zonnetje schijnt, de lammetjes dartelen in de wei. De lente vieren we met een fris en fruitig bier. Hop, het voorjaar in met deze lente IPA!

Naar de Knoppen! van Stadsbrouwerij Eindhoven 100 Watt is een Dry Hopped Pale Lager. Knapperig ondergistend lentebier met gebruik van ‘Golden Promise’ lentegerst.

Tenslotte hebben we Rokkenjager van BaxBier, want de lente is prachtig! De bloemetjes bloeien, de bijtjes bestuiven en de eerste zon laat zich weer zien! En met de eerste zonnestralen is daar ook rokjesdag… Alsof het afgesproken werk is, verschijnen vrouwen en masse met ontblote benen. Wat is er nou mooier dan dit natuurfenomeen te aanschouwen vanaf een terras met een lekker fruitig lentebiertje? Dit bier is voor natuurliefhebbers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *