¡Viva España! Kennismaking met Spaanse bieren

Zeg Spanje en je denkt vast en zeker aan mooie wijnen, sangría, Licor 43 of wellicht een mooie sherry. Bij craft bier wordt niet snel aan Spanje gedacht, maar wellicht moet je de Spaanse bieren toch eens ontdekken! We nemen je mee in een rondje langs drie Spaanse craft bier brouwerijen.

¡Más cerveza, por favor!

Edge Brewing Barcelona – Amerikaanse pioniers in Spanje

Één van de pioniers van het craft bier in Spanje is Edge Brewing uit Barcelona. De bieren van Edge zitten vaak in uitnodigde blikjes welke illustraties hebben van bekenden van de brouwerij. Twee Amerikanen wilden niets liever dan deelnemen aan de Europese craft bier revolutie en startten daarom in 2013 Edge. De geavanceerde Amerikaanse apparatuur en kennis van de beste ingrediënten hielpen mee om ‘Amerikaans’ craft bier in Europa te brouwen. Een leuke film over Edge brewing kun je vinden via deze link.

Cierzo Brewing Co.

Cierzo Brewing Co. is het ambachtelijke bier van Zaragoza. Ze brouwen bier met passie, met respect voor elk recept, tijd en ingrediënten. In hun mooie brewpub laten ze gasten kennis maken met hun uiteenlopende bieren. Van mooie donkere bieren tot sours en IPA’s met veel hop: Cierzo brouwt bijna alles!

Naparbier – Pamplona

Naparbier is een Spaanse microbrouwerij in de buurt van Pamplona (Navarra). Ze werd in 2009 in Navarra, Spanje, opgericht door Juan Rodríguez, Josu Tañine, Txerra Aiastui en José Javier Rodríguez. Ze kenden elkaar van hun vorige baan in hun voormalige bedrijf, maar na een reorganisatie zijn ze hun baan kwijtgeraakt. Daarna, en met het geld dat ze kregen van hun werkloosheidsuitkeringen, besloten ze Naparbier op te richten als brouwerijcoöperatie.

Ze worden beschouwd als een van de beste Spaanse ambachtelijke brouwerijen, die in 2016, 2017 door Ratebeer is beoordeeld als de beste brouwerij in Spanje en ze hebben samen met internationale topbrouwerijen als Mikkeller, Nøgne Ø, Lervig, To Øl, Laugar, Beavertown of Magic Rock gebrouwen. We hebben diverse mooie bieren van hen in het assortiment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *