Hard Seltzer – hét drankje van 2021!

In dit achtergrondartikel laten we jullie kennis maken met hard seltzer, want wij durven deze voorspelling aan: hard seltzer wordt dé (terras)hit van 2021! Maar wat is het, en waarom verkopen wij het tussen al onze craft bieren? Een stukje meer uitleg is zeker op zijn plaats!

Wat is hard seltzer?

Hard seltzer is een licht-alcoholische drank en bestaat uit bruiswater (vaak met wat ‘hardere’ bubbels dan bijvoorbeeld Spa Rood), een klein beetje alcohol en een smaakje, vaak een fruitsmaak. Hard seltzer wordt in Amerika ook wel gezien als hét drankje van de huidige generatie jongeren, daar het makkelijk te drinken is en minder calorieën bevat dan bier en wijn. En alles wat groot is in de VS komt ook de oceaan overgewaaid dus dit jaar verovert hard seltzer de Europese terrassen!

In 2019 was hard seltzer in Amerika goed voor $1,2 miljard omzet en de verwachting is dat deze in 2021 bijna verdrievoudigd zal zijn. In 2020 publiceerde het AD al een artikel over hard seltzer.

Maar uuuh, is het bier?

Hard seltzer is geen bier, net als cider geen bier is. Toch, als Untappd-gebruiker hoeft je niet teleurgesteld te zijn. In 2019 werd het als stijl toegevoegd op Untappd, net als dat ciders op Untappd staan. Untappd legt het in dit artikel zelf uit.

Gaaf, dat wil ik proeven!

Wij hebben de hard seltzers van Wild Basin Boozy Water in ons assortiment. Wild Basin is een onderdeel van de Amerikaanse craft bier brouwer Oskar Blues. Er zijn vele smaken, en het leuke is dat je dit ook geweldig kunt gebruiken voor bijvoorbeeld cocktails! Wil je deze proberen? Je vindt heerlijke recepten voor cocktails met hard seltzer op de eigen website van Wild Basin!

We hebben inmiddels ook de eerste Russische hard seltzers in ons assortiment, deze komen van AF Brew. Ons volledige assortiment hard seltzers vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *