Uiltje Brewing Company: on this planet to brew f*cking good beer!

Haarlem is al jarenlang bekend als bierstad en men verwijst hierbij vrijwel meteen naar de Jopenkerk van brouwerij Jopen. Maar er is meer, en wat voor iets! Haarlem is ook de thuisbasis van Uiltje Brewing Company, en laat dit nu net één van de meest populaire craft bierbrouwerijen van het moment zijn. Tijd voor een nadere kennismaking!

Uiltje werd in 2012 opgericht door Robbert Uyleman. Hij begon als oud-werknemer van Jopen bij de brouwerij van Jopen zijn eigen bieren te brouwen en enkele jaren later opende hij zijn eigen brouwerij. In 2015 waren meer dan 300 crowdfunders en een bank gek genoeg om de missie van brouwerij het Uiltje te financieren:To Brew F*cking Good Beer! In september 2016 werd die missie werkelijkheid toen de gloednieuwe brouwerij in bierstad Haarlem op volle toeren begon met brouwen.

Geen compromis

De ambities van Robbert en Uiltje zijn groot. Uiltje is bijna synoniem voor uitgesproken bieren en het zoekt regelmatig de extremen op. Bij het Uiltje is geen zacht Weizenbier te krijgen. Enkel keihard gehopte bieren waarvan ze kruiwagens tegelijk in de ketel knallen. Zoals vette India Pale Ale’s, zure bieren, rookbieren, bieren met fruit, koffie, drop, lollies, zelfs een heuse kerstboom was niet veilig voor de brouwketel. Of juist in oude whisky vaten gerijpte Russian Imperial Stouts, Scotch Ales en Barleywines. Dus houd je van een bijzonder en wat extremer bier? Knap eens een Uiltje!

Tasty Tales maakte een mooi verhaal over Uiltje welke hieronder te bekijken is:

Meer bieren van Uiltje Brewing Company

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *