Kokosnoot, koffie en… gerstewijn? Gebrouwen met ambachtelijke koffie uit Ethiopië, verwerkt met anaerobe gisting voor unieke bosbessen-, frambozen- en gummibeertonen.
We kozen voor een gerstewijn omdat de bloemige en fruitige koffiesmaken verloren kunnen gaan in het gedurfde canvas van imperial stouts. Door de gebrande mouten te verwijderen, schijnt de koffie veel helderder. We voegden 200 kg geroosterde kokos toe om oliën te introduceren die de delicate aromamoleculen van de koffie helpen dragen, terwijl het lichte koffiezuur perfect samengaat met de kokosnoot. Gefermenteerd met Engelse gist, waardoor lichte esters worden toegevoegd die de koffie nog versterken, waardoor dit bier perfect past bij liefhebbers van ambachtelijke koffie.
Ingrediënten: water, gerstemout, rogge, tarwe, spelt, geroosterde kokosnoot, Ethiopische koffie, hop, gist.
Type bier: Barleywine – English
Verpakking: 44 cl blik
Alcoholpercentage: 10 %
Bekijk alle bieren van Moersleutel
Moersleutel Craft Brewery
Brouwerij De Moersleutel is een echt familiebedrijf. Sjaak en Margreet Zomerdijk runnen de brouwerij samen met hun vier zoons Pim, Tom, Rob en Max. De brouwerij is gevestigd in de voormalige keuken op het GGZ-terrein in Heiloo. Bekende bieren van De Moersleutel, beer engineers, zijn de Ofjecitrahoplust (IPA), Motorolie en Willy Tonka.