100 Watt – Delightful craft beer van Stadsbrouwerij Eindhoven

In het pand van de oude Schellens fabriek aan de Dommel is sinds vijf jaar Stadsbrouwerij Eindhoven gevestigd. In 1839 kwam Jacobus Schellens vanuit Eersel naar Eindhoven en begon daar een fabriek voor katoenen en linnen. Jaren later is het opnieuw een eeuwenoud ambacht wat met passie aan de Dommel wordt uitgevoerd: het brouwen van bier. En het zou de lichtstad niet zijn wanneer er geen delightful craft beer zou zijn…

De brouwerij en het brouwerijcafé

De brouwerij is ontworpen om voldoende bieren te kunnen maken voor het eigen proeflokaal Café 100 Watt en voor diverse horeca-zaken in Eindhoven. Het is de doelstelling van de stadsbrouwerij om Eindhovense bieren in de Eindhovense horeca te krijgen, precies zoals het vroeger ook het geval was.

Café 100 Watt, het proeflokaal van de Stadsbrouwerij Eindhoven is een unieke locatie aan de Dommel. Midden in het hart van Eindhoven vind je er het proeflokaal in de karakteristieke oude Schellens fabriek. Voor de ultieme bierbeleving bij de bron, 14 taps met wisselende bieren in uiteenlopende stijlen, heerlijke (begeleidende) gerechten en een zonovergoten terras aan rivier de Dommel ga je er eens langs (wanneer het natuurlijk weer kan).

De bieren

Sinds kort hebben we de 100 Watt bieren van Stadsbrouwerij Eindhoven in ons assortiment. Dit zullen er meer en meer worden, want we zijn fan! Verwacht vooral veel barrel aged, seizoens en limited bieren, uniek en natuurlijk niet te missen. Speciaal voor het vijfjarig jubileum hebben we nu bijvoorbeeld de Witte Dame in de overgang, de imperial white jubileumversie van hun klassieke Witte Dame, natuurlijk vernoemd naar het oude Philipsgebouw in het centrum van Eindhoven. Op zoek naar iets donkerders? Probeer de 400 Volt Madagascar Bourbon Vanilla 2020, een heerlijk romige Russian Imperial Stout.

Genoeg te ontdekken in ons gehele assortiment van Stadsbrouwerij Eindhoven, welke we de komende tijd voortdurend blijven uitbreiden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *