Dessert please! Ook dit jaar sluiten we af met een volle Pastry Stout. We hebben ons ondergedompeld in winterse smaken van gevulde speculaas. Een vloeibaar dessert om jezelf mee te verwennen. Dit toetje kun je toch niet afslaan?!
We nemen je mee naar de middeleeuwen. Veel ambachtslieden waren aangesloten bij een gilde, een vereniging van mensen die hetzelfde beroep uitoefenden. Om lid te worden maakten ambachtslieden een meesterstuk als proeve van bekwaamheid. Dit werk werd beoordeeld op basis van vaardigheden, techniek en creativiteit. Ter ere van Sint Maarten, de beschermheilige van het Haarlemse brouwersgilde, brouwen we jaarlijks een Meesterstuk
Type bier: Pastry stout
Verpakking: 44 cl blik
Alcoholpercentage: 11.11 %
Jopen brouwerij
In 1994 vierde ons stadje Haarlem haar 750-jarig bestaan. Om deze ooit zo glorieuze brouwers-stad eer aan te doen herintroduceerden we destijds twee vergeten Haarlemse bieren. De reacties varieerden van ‘Oeh lekker’ tot ‘Kunnen jullie niet vaker dan eens in de 750 jaar zulk fantastisch bier voor ons brouwen?
En zo werd brouwerij Jopen, vernoemd naar de grote biervaten van vroeger, geboren. Sindsdien brouwen we vol enthousiasme craft bier dat anders is dan normaal. Van heerlijke hoppige IPA tot onorthodoxe Caramel Seasalt Brownie Stout. Brouwsels die misschien tegen wat heilige huisjes schoppen maar geloof ons: tradities zijn best buigzaam.
Zo hebben we een kerk als brouwerij. Hier kun je naast hemelse bieren en borrel bites in ons Grand café ook aanschuiven in ons restaurant, waar craft en cuisine samensmelten.