KOOP JE TICKETS VOOR ZONDAG 26 JUNI

Luyksgestel Kermis 2022 in De Stap

Eindelijk, drie maal is scheepsrecht! In 2022 vieren we de twintigste editie van Luyksgestel Kermis in De Stap! Dat doen we met jullie én een gevuld programma!

Dit jaar is De Stap op zaterdag 25 juni, zondag 26 juni en maandag 27 juni weer de gezelligste sporthal van Nederland. Verwacht uiteraard het traditionele beachvolleybaltoernooi en heel veel feest!

Check hieronder het programma per dag en zorg dat je er bij bent want dit wil je zeker niet wéér een jaar moeten missen!

Zaterdag 25 juni

Overdag beachvolleybal en ‘s avonds beachparty met DJ Bjorn Verhoeven! Entree is gratis op zaterdag. Meer informatie over het beachvolleybaltoernooi volgt zo snel mogelijk!

Zondag 26 juni

Een dikke avond vol goud, fout en stout! Met ABBA Fever (bekend van het SBS6-programma The Tribute – Battle of the Bands), Jan Biggel en SMÈRRIG Diskjochies hebben we een volle line up welke dwars door alle muziekstijlen die je kunt bedenken gaat!

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 1 april!

KOOP JE TICKETS VOOR ZONDAG 26 JUNI

Maandag 27 juni

Direct na de Wielerronde van Luyksgestel staat Vangrail live in De Stap. Zij gaan gas geven en ook op maandag De Stap op zijn kop zetten. Entree is gratis!

Repen op dinsdag 28 juni

Op kermisdinsdag 28 juni wordt er weer traditioneel gereept in Luyksgestel.
Sinds enkele jaren is deze traditie in ere hersteld, dit jaar gaan we uiteraard weer op pad!

Wat is repen? Repen doen we met een stalen hoepel – ter grootte van een fietswiel – met hieraan door een oog verbonden een steel. Het is de bedoeling om met de steel de reep rijdend te houden en dan ook nog een snelle tijd neer te zetten.

Het repen is in de tijd van Jan de Rijks (onze vroegere dorpssmid) opgezet om op dinsdagmiddag tijdens de kermis ook een reden hebben om de kermis te bezoeken of naar het café te gaan. In die tijd werd er bij elk café in het dorp een uurtje gereept en daarna vertrok men met z’n allen naar het volgende café. In die tijd werd er overigens nog gereept met een fietswiel en een stok…

Anno 2022 repen we met ploegen met 4 personen, dit gaat op snelheid tegen andere teams voor punten. De vier ploegen met de meeste punten strijden bij het laatste café in de finale om de ‘Jan de Rijks Wisseltrofee.

Ook kan er individueel gereept worden om de ‘Gerard Vercammen Bokaal.

Voor het eerst zullen de horecaondernemers de strijd aangaan voor de nieuwe ‘Marco Verdonschot wisseltrofee.’

Naast deze bekers zullen er diverse andere prijzen te verdienen zijn.
Zorg ervoor dat je snel je ploeg van 4 personen bij elkaar hebt, vanaf 1 juni liggen bij de Luyksgestelse horecazaken inschrijfformulieren om je in te schrijven.

Inschrijven kan ook via het inschrijfformulier te vinden via onderstaande buttons.
Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 22 juni.

INSCHRIJFFORMULIER REPEN 28 JUNI REGLEMENT DEELNEMENDE GELEGENHEDEN